Posted on
30 August 2020
W okresie pandemii skróć menu swojej restauracji
Przed Wami kolejna #podpowiedź, jak w okresie pandemii umiejętnie prowadzić restaurację. Tym razem sugestią dla właścicieli lokali na całym świecie jest opcja #skrócenia menu ✂️
Dlaczego warto rozważyć pozbycie się kilku pozycji z karty?
Krótsze #menu pozwoli Wam na:
✅ zachowanie świeżości produktów,
✅ wysoką jakość serwowanych dań,
✅ krótszy czas zajętości kuchni,
✅ wygodę pracy kuchni,
✅ zmniejszenie stanów magazynowych,
✅ oszczędność pieniędzy 💸❗️
Zweryfikujcie zatem, które z dań sprzedają się w Waszej restauracji najrzadziej (wykorzystajcie do tego system POS, ale również porozmawiajcie z obsługą), rozważcie usunięcie również tych, które nie spełniają oczekiwań gości. Na miejscu kilku usuniętych dań wprowadźcie 1-2 nowe pozycje, by pokazać gościom Waszą aktywność. Poproście o pomoc w tym zakresie Waszego szefa kuchni, by mógł dodatkowo spełnić swoje ambicje do wprowadzenia czegoś, o czym od dawna marzył 🍴
Do pracy moi mili 👏❗️
#damyradę 🍀
0