Kilka słów ode mnie..
Kochani
Dobrze wiecie, że Facebook Ania Dębska – Merytorycznie o restauracjach, to miejsce opierające się na merytoryce i dyskusjach, których jedynym i podstawowym celem jest wsparcie dla Was – zarządzających i prowadzących restauracje. Dziś nie będzie inaczej, chociaż #wątek, który podniosę, nie oprze się o żadne badania, a o życie i to, co widzę nie tylko ja, ale każdy z Was.
Mam dośćTak Dość
Zastanawiania się, jak obejść obostrzenia, by dany biznes mógł przetrwać (bez znaczenia, czy to restauracja, hotel, czy każdy inny).
Niekończących się pytań, kiedy to się skończy.
Przesuwania powrotu do normalności i udawaniu, że to tylko dbanie o bezpieczeństwo.
Wmawiania, że biznes restauracyjny niesie gigantyczne zagrożenie dla zdrowia.
Nerwów wśród ludzi z branży, którzy nawet chcąc się jakoś zrzeszyć i działać, rozbijają się o ścianę tych, którzy najpierw narzekają, a później mówią “ja to popatrzę, co się stanie i poczekam”.
Komentarzy politycznych i niepolitycznych, które nas skłócają, a do niczego nie prowadzą.
Artykułów, które rozbudzają gniew i skupiają się wyłącznie na biciu piany.
Chcę iść do restauracji
Chcę nie udawać, że idę na warsztaty!
Chcę oficjalnie dbać o wzajemne zdrowie i bezpieczeństwo odwiedzając lokal na miejscu, pamiętając o dezynfekcji i dystansie!
Chcę zjeść swieży i smaczny posiłek stworzony przez kucharza z pasją!
Chcę, by był podany na talerzu zaraz po przygotwaniu!
Chcę, by to się stało tu i teraz!
Czy możemy wspólnie zrobić coś, by 1 lutego stał się #cud i ktoś powiedział: słuchajcie, pora żyć i działać Otwieracie restauracje dla gości, dbacie o bezpieczeństwo zarówno tych, których gościcie, jak i swojej załogi Płaćcie swoje zobowiązania zarabiając na nie tak, jak to wyglądało przed pandemia. Wracajcie do życia Zepnijmy się i pomyślmy, by to się udało kochani, proszę!
https://www.facebook.com/AniaDebskaMerytorycznieORestauracjach/photos/a.2265401793717659/2836861826571650/