Oto 4 zagadnienia, które pandemia zmieniła w ogromnym stopniu


częściej będziemy wybierać płatności kartą lub telefonem, unikając kontaktu z
#GOTÓWKĄ. W związku z tym właściciel restauracji powinien przemyśleć, jak ułatwić dawanie napiwków obsłudze w innej formie, niż dotychczasowa.

o ile do niedawna małe wpadka z brudem w toalecie lub zaplamionym menu wielu gościom nie spędzała snu z powiek (chociaż była nieakceptowalna), dziś
#BRUD w restauracji będzie miał wymiar niewybaczalności.

do
#DOSTAW i
#WYNOSÓW musimy się przyzwyczaić, bo ogrom gości nie będzie chciał odwiedzać restauracji, a jednocześnie nie zrezygnuje z ich usług. Będzie natomiast wymagał wysokiej jakości tego, co będzie docierało do biura i domu, mając na uwadze oferty dużej w tym zakresie konkurencji.

zmniejszy się ilość dań w
#MENU, chętniej zamiast deski serów dzielonej wśród gości będziemy zamawiać mini porcje indywidualne, by dbać o swoje bezpieczeństwo przy stole, chętniej będziemy korzystali z menu dostępnego online, bez potrzeby kontaktu z nim w restauracji, aby uniknąć styczności z bakteriami, czy wirusami, tym samym lepiej będzie postawić na menu jednorazowe, np w formie podkładki pod posiłek.
Myślicie już o tym?