Recent News

Newsletter

Błąd: Brak formularza kontaktowego.

 
Home / Wszystkie  / Błędy restauratorów  / W okresie pandemii skróć menu swojej restauracji
blank

Przed Wami kolejna #podpowiedź, jak w okresie pandemii umiejętnie prowadzić restaurację. Tym razem sugestią dla właścicieli lokali na całym świecie jest opcja #skrócenia menu ✂️
 
Dlaczego warto rozważyć pozbycie się kilku pozycji z karty?
Krótsze #menu pozwoli Wam na:
zachowanie świeżości produktów,
wysoką jakość serwowanych dań,
krótszy czas zajętości kuchni,
wygodę pracy kuchni,
zmniejszenie stanów magazynowych,
oszczędność pieniędzy 💸❗️
 
Zweryfikujcie zatem, które z dań sprzedają się w Waszej restauracji najrzadziej (wykorzystajcie do tego system POS, ale również porozmawiajcie z obsługą), rozważcie usunięcie również tych, które nie spełniają oczekiwań gości. Na miejscu kilku usuniętych dań wprowadźcie 1-2 nowe pozycje, by pokazać gościom Waszą aktywność. Poproście o pomoc w tym zakresie Waszego szefa kuchni, by mógł dodatkowo spełnić swoje ambicje do wprowadzenia czegoś, o czym od dawna marzył 🍴
 
Do pracy moi mili 👏❗️
#damyradę 🍀
No Comments
Post a Comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.